Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu är det viktigare än vanligt att spara vatten

4 juni 2021

Sommar och sol betyder värme, ökad befolkning i Roslagen och större intresse av att använda vatten. Det är trevligt, men det innebär också att det blir ännu viktigare att komma ihåg att vattnet i kranen behöver användas på ett klokt och hållbart sätt.

Vatten strilar ut i en regntunna.

Foto: Johan Boman

Bilar täckta av pollen, törstiga växter i trädgården och tomma pooler som väntar på att fyllas med svalkande vatten. Det är några exempel som lockar till att dra fram vattenslangen och vrida på kranen. Även om grundvattennivåerna är relativt höga för tillfället och även om du har kommunalt vatten och avlopp, så kan läget förändras snabbt.

Det är viktigt att tänka på att dricksvattnet i kranen främst är till för dryck, matlagning och hygien. Genom enkla åtgärder som att fylla tvätt- och diskmaskinen i stället för att köra dem halvtomma och att kontrollera så att inga kranar läcker, så kan du spara ganska mycket vatten.

Tips på hur du kan spara vatten

Beställ vatten till poolen

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.