Att lämna avfall som företagare på återvinningscentralen

Småföretagare kan mot avgift lämna mindre mängder avfall på våra återvinningscentraler. Här beskrivs vad det kostar, hur du kan beställa företagskort samt anmäler privatbesök med firmabil.

Maxvikt på fordon vid besök

Max tillåten totalvikt för fordon som besöker våra återvinningscentraler är 3,5 ton. Företagare med fordon över 3,5 ton hänvisas till våra avfallsanläggningar, se i menyn.

Betalning för besök

Besökare som kommer i bil eller med släpkärra med företagsbeteckning betalar en avgift för att lämna avfall. Även fordon som uppenbarligen nyttjas i tjänst betalar för besöket. Besöker du återvinningscentralen ofta är det mer fördelaktigt ekonomiskt att använda ett elektroniskt företagskort framför att betala för engångsbesök, se avgifter nedan.

Privatbesök med firmabil

Privatbesök med firmabil, enligt beskrivningen ovan, behöver föranmälas innan besöket för att undvika avgift som företagare betalar. Anmälan om privatbesök med firmabil görs via Självservice.

Avgifter

Avgifterna är inklusive moms.

Engångsbesök

 • Pris: 480 kronor per besök då max 3 kubikmeter får lämnas.
 • Kontakta personal innan du lämnar avfallet.
 • Du faktureras i efterskott månadsvis utifrån antal besök.
 • Avgiften gäller inte för att lämna farligt avfall och elavfall som inte ingår i el-kretsen, läs mer nedan.

Utgår – Klippkort laddat med 10 besök

Klippkortet har ersatts med vårt företagskort, se nedan. Har du ett klippkort är det giltigt till dess att alla 10 besök är gjorda.

Elektroniskt företagskort

 • Pris: 350 kronor per besök då max 3 kubikmeter får lämnas.
 • Vid besök på Görla återvinningscentral registrerar du besöket med kortet vid företagsbommen. Vid Salmunge och Häverö återvinningscentral registrerar du besöket med kortet via en personal på plats och lämnar därefter avfallet.
 • Du faktureras i efterskott månadsvis utifrån antal besök.
 • Kortet gäller inte för att lämna farligt avfall och elavfall som inte ingår i El-kretsen, läs mer nedan.
 • Förlorat kort ska omgående spärras för att inte nyttjas av obehörig. Du spärrar kortet via vår Kundservice, 0176 – 28 33 00.

Så här får du ett företagskort

 • Har du företagskort sedan tidigare och önskar fler eller nytt kort kan du hämta kort på Görla återvinningscentral. Framöver kommer kort även att kunna hämtas på Salmunge och Häverö återvinningscentral, vi meddelar här när det är möjligt.
 • Är du inte sedan tidigare företagskund hos oss behöver vi först registrera dina företagsuppgifter innan du kan hämta kortet. För registrering mejlar du nedan till info@nvaa.se

Rubrik: Önskar registrering för elektroniskt företagskort.
Ange även: Företagsnamn, faktureringsadress, organisationsnummer, telefonnummer och
e-postadress.

Vi bekräftar via e-post när uppgifterna är registrerade och du därmed kan hämta kortet på Görla återvinningscentral. Framöver kommer kort även att kunna hämtas på Salmunge och Häverö återvinningscentral, vi meddelar här när det är möjligt.

Elavfall och vitvaror

Endast elavfall som ingår i El-kretsen får lämnas i den avgift företagare betalar för besök på återvinningscentralen. Elavfall och vitvaror för hushållsbruk lämnas kostnadsfritt.

Farligt avfall

Företag får inte lämna farligt avfall på återvinningscentralen utan måste själv kontakta ett auktoriserat företag som tar hand om den typen av avfall.

Överblivet matfett

Överblivet eller begagnat matfettet (inte fett från fettavskiljare) får lämnas i den avgift företagare betalar för besök på återvinningscentralen. Företagare kan även lämna fett till ett företag som specialiserat sig på fettåtervinning.

Här kan du läsa mer om återvinning av matfett

Senast ändrad: 03 januari 2024