Sopmajor

En sopmaja är en mindre fastighet där exempelvis dagturister, campare eller tillfälliga besökare mellan vecka 19 och 45 kan lämna avfall och låna toalett. I vår karta kan du se vart sopmajorna är placerade.

Inom kommunen finns drygt 30 sopmajor utplacerade. De står både på öar och på fastlandet och är enbart till för det rörliga friluftslivet, vilket innebär exempelvis dagturister, campare eller tillfälliga besökare.

Är du boende i ett område där en sopmaja finns är sopmajan inte rätt plats för ditt avfall. Som fastighetsägare är du skyldig att ha ett sopabonnemang som täcker behovet för din fastighet.

I kartan på länken nedan kan du se vart sopmajorna finns. När du klickar på en sopmaja i kartan visas information om vilken typ av avfall du kan lämna där och om toalett finns att låna.

För felanmälan eller vid frågor

Vill du göra en felanmälan eller har frågor kring sopmajorna är du välkommen att höra av dig till Norrtälje kommuns Kontaktcenter.

Skärgårdsstiftelsens skärgårdsmaja

I många av Skärgårdsstiftelsens områden finns även möjlighet för besökare att lämna avfall och låna toalett i skärgårdsmajan. Skötsel och underhåll av dessa ansvarar Skärgårdsstiftelsen för.

Senast ändrad: 20 juni 2022