Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fyll poolen med vatten från nya kiosken

3 maj 2021

Har du en pool som ska fyllas? Genom att beställa vatten från Norrtälje Vatten och Avfalls nya vattenkiosk i stället för att skruva på vattenkranen gör du en tjänst för dig och dina grannar och undviker att dricksvattennätet blir överbelastat.

Norrtäljes nya vattenkiosk vid Norrtälje brandstation. Det är en blå bod med skyltarna Brandpost, Dricksvatten och Tekniskt vatten.

Vänta inte till de varma försommardagarna med att fylla poolen. Då ökar trycket på tankbilarna och belastningen på vattenledningarna och vattenverken. Genom att kontakta en leverantör redan i dag kan du få vatten snabbare. Den nya vattenkiosken vid Norrtälje brandstation fyller en tankbil med 720 liter i minuten och det går även snabbt att fylla poolen sedan.

– Vattenkiosken är till för räddningstjänsten, företag och privatpersoner i behov av vatten, säger projektledaren Ulrika Österberg.

Ditt dricksvatten hemma är till för matlagning och hygien

Det finns flera skäl till att det är olämpligt att fylla sin pool med dricksvatten genom en vattenslang hemma, även om vattnet är kommunalt.

  • VA-systemet kan slå larm om misstänkt vattenläcka, vilket aktiverar våra teknikers beredskap.
  • Missfärgat vatten och lågt vattentryck kan drabba dig och dina grannar.
  • Belastningen på drickvattennätet ökar. Det kan skapa problem, särskilt under varma och torra sommardagar, och i vissa fall leda till bevattningsförbud.

Genom att anlita ett företag med tankbil som hämtar vatten från vattenkiosken eller motsvarande hämtningsställe går det både snabbare och du minimerar risken för driftstörning i dricksvattennätet.

Läs mer om vattenkiosken vid Norrtäljes södra infart

Företag som levererar vatten till poolen

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.