Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tobias Dahlberg ersätter Mats Pernhem

27 april 2021

Systerbolaget Norrtälje Energis vd Tobias Dahlberg blir även tillförordnad vd för Norrtälje Vatten och Avfall under tiden som rekryteringen av ordinarie vd pågår. Mats Pernhem har fått ett nytt jobb.

Tobias Dahlberg.

Tobias Dahlberg har varit vd för Norrtälje Energi sedan juni 2020. Från och med maj har han även Norrtälje Vatten och Avfall under sina vingar.

– Jag välkomnar Tobias Dahlberg och har stora förhoppningar om att vd och styrelse ska utveckla ett bra bolag och jobba väl tillsammans för att ta sig an de stora utmaningar som finns här, säger Tommy Lundqvist, styrelseordförande i Norrtälje Vatten och Avfall.

Erfarenhet av hållbar samhällsutveckling

Det finns flera gemensamma nämnare för bolagen Norrtälje Energi och Norrtälje Vatten och Avfall. De är helägda kommunala bolag, levererar viktiga vardagstjänster och utvecklar samhället med fokus på hållbara lösningar.

– Det känns självklart för mig att hjälpa till i kommunkoncernen. Den kompetenta ledningsgruppen på Norrtälje Energi kommer att stötta upp tills det finns en permanent lösning på plats. Det är viktigt inte minst för personalen på Norrtälje Vatten och Avfall att de får känna sig trygga och kan jobba på med sina uppdrag. Jag inser att det blir mycket jobb men jag är övertygad om att vi kommer att lösa det här tillsammans.

Tobias Dahlberg har tidigare arbetat som affärsområdeschef på konsultbolaget AFRY med bland annat förnybar energi. Han har också varit delaktig i byggandet av Brista 2 i Märsta, där han arbetade som produktionschef, och dessförinnan varit HR-chef inom skogsbolaget SCA.

Överlämning i maj

Mats Pernhem går vidare till nya utmaningar. Han ska bli vd på Galaxen Bygg, ett företag som jobbar med arbetsmiljö, hälsa, rehabilitering och rekrytering inom byggsektorn. Han börjar sitt nya jobb i juni och kommer att finnas kvar i Norrtälje Vatten och Avfall några veckor för att avsluta ärenden och lämna över arbetsuppgifter till Tobias Dahlberg. Mats Pernhem började som tillförordnad teknisk direktör på Norrtälje kommun september 2019. Det var redan då tänkt att det skulle bli tillfälligt, men tiden gick och han fick äran att vara med och starta upp det nya bolaget. Sedan dess har han suttit på två stolar.

– Det som var tänkt som sex månader blev ett och ett halvt år och jag är glad för att jag har fått all den här tiden på Norrtälje kommun och Norrtälje Vatten och Avfall. Jag har fått lära känna många duktiga medarbetare och ta mig an många spännande utmaningar, säger Mats Pernhem.

Det har stundtals inneburit långa arbetsdagar med pendling från Stockholm.

– Nu har jag blivit erbjuden ett jobb närmare hemmet och jag får fortsätta arbeta inom områden som jag tycker är intressanta, såsom arbetsmiljö och integration.

Tommy Lundqvist är mycket tacksam för samarbetet med Mats Pernhem och lyfter särskilt fram deras gemensamma inställning till lösningar på olika problem.

– Jag önskar Mats Pernhem lycka till i sitt nya uppdrag. Jag får gratulera dem som får ta del av hans kunskaper och ledarskapsförmåga.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.