Vid slamtömning
För att minireningsverket ska blir tömt på ett sätt som inte påverkar dess funktion, är det viktigt att du tänker på följande inför tömning:
- En tydlig tömningsinstruktion på svenska ska finnas lättillgänglig för personalen i direkt anslutning till verket i samband med tömning.
- Det ska vara tydligt utmärkt var i verket tömning ska ske.
- Eventuellt känsliga delar i verket ska skyddas.
Om tömningsinstruktion eller skydd saknas som medför risk för skada på anläggningen i samband med tömning, kan personalen välja att inte tömma anläggningen. Vid sådant tillfälle behöver du betala för en bomkörning.
Här kan du se avgifter kring slamtömning
Om minireningsverket kräver återfyllnad
Om verkets funktion kräver återfyllnad efter tömning kan du mot avgift beställa det innan tömning, se avgift på länken ovan. Tjänsten kan dock inte erbjudas om du har skärgårdstömning.
Vill du beställa återfyllnad hittar du våra kontaktuppgifter här
Här kan du logga in och se din kommande slamtömning
Minireningsverk med fosforfälla/fosforfilter
Har verket fosforfälla/fosforfilter ska det uttjänta fosforbindande materialet hämtas av vår entreprenör då det klassas som ett kommunalt avfall. För mer information kring hämtning - hör av dig till oss, 0176-28 33 00.
Här kan du se avgift för hämtning av fosforfälla/fosforfilter
Materialets placering vid hämtning
Fosforfällan/fosforfiltret ska vara tillgängligt för hämtning med kranbil. Uppställningsplatsen för kranbilen ska ha tillräckligt utrymme och avståndet mellan kranbilen och materialet får vara max 5 meter. Den fria höjden över kranbilen och mellan uppställningsplatsen och materialet ska vara minst 7 meter. Vid skärgårdshämtning ska materialet kunna hämtas inom 5 meter från angöringsplatsen för hämtfordonet. Fastighetsägaren ansvarar för att fosforfällan/fosforfiltret förflyttas från verket till plats för upphämtning.
Mer att tänka på inför slamtömning
Vad du mer behöver tänka på, för att undvika utebliven tömning och avgift för bomkörning, finns på länken nedan.