Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Slamtömning av minireningsverk

För att säkerställa att ett minireningsverk blir tömt på rätt sätt behöver en tömningsinstruktion finnas tillgänglig vid tömning. Har verket fosforfälla/fosforfilter ska det hämtas av vår entreprenör.

Vid slamtömning

För att minireningsverket ska blir tömt på ett sätt som inte påverkar dess funktion, är det viktigt att du tänker på följande inför tömning:

  • En tydlig tömningsinstruktion på svenska ska finnas lättillgänglig för personalen i direkt anslutning till verket i samband med tömning.
  • Det ska vara tydligt utmärkt var i verket tömning ska ske.
  • Eventuellt känsliga delar i verket ska skyddas.

Om tömningsinstruktion eller skydd saknas som medför risk för skada på anläggningen i samband med tömning, kan personalen välja att inte tömma anläggningen. Vid sådant tillfälle behöver du betala för en bomkörning.

Här kan du se avgifter kring slamtömning

Om minireningsverket kräver återfyllnad

Om verkets funktion kräver återfyllnad efter tömning kan du mot avgift beställa det av oss, se avgift på länken ovan. Tjänsten kan dock inte erbjudas om du har skärgårdstömning.

Här kan du se din kommande slamtömning

Minireningsverk med fosforfälla/fosforfilter

Har verket fosforfälla/fosforfilter ska det uttjänta fosforbindande materialet hämtas av vår entreprenör då det klassas som ett kommunalt avfall. För mer information kring hämtning - hör av dig till oss, 0176-28 33 00.

Här kan du se avgift för hämtning av fosforfälla/fosforfilter

Materialets placering vid hämtning

Fosforfällan/fosforfiltret ska vara tillgängligt för hämtning med kranbil. Uppställningsplatsen för kranbilen ska ha tillräckligt utrymme och avståndet mellan kranbilen och materialet får vara max 5 meter. Den fria höjden över kranbilen och mellan uppställningsplatsen och materialet ska vara minst 7 meter. Vid skärgårdshämtning ska materialet kunna hämtas inom 5 meter från angöringsplatsen för hämtfordonet. Fastighetsägaren ansvarar för att fosforfällan/fosforfiltret förflyttas från verket till plats för upphämtning.

Mer att tänka på inför slamtömning

Vad du mer behöver tänka på, för att undvika utebliven tömning och avgift för bomkörning, finns på länken nedan.

Senast ändrad: 2022-01-03
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.