Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sopmajor

En sopmaja är en mindre fastighet där exempelvis dagturister, campare eller tillfälliga besökare mellan vecka 19 och 45 kan lämna avfall och låna toalett. I vår karta kan du se vart sopmajorna är placerade.

Hänvisningsskylt till ett utedass

Inom kommunen finns drygt 30 sopmajor utplacerade som Norrtälje Vatten och Avfall ansvarar för drift och underhåll av. Dessa står både på öar och på fastlandet och är enbart till för det rörliga friluftslivet, vilket innebär exempelvis dagturister, campare eller tillfälliga besökare.

Är du boende i ett område där en sopmaja finns är sopmajan inte rätt plats för ditt avfall. Som fastighetsägare är du skyldig att ha ett sopabonnemang som täcker behovet för din fastighet. 

I vår karta kan du se vart sopmajorna finns. När du klickar på en sopmaja i kartan visas information om vilken typ av avfall du kan lämna där och om toalett finns att låna.

Du hittar vår karta med våra sopmajor här

Skärgårdsstiftelsens skärgårdsmaja

I många av Skärgårdsstiftelsens områden finns även möjlighet för besökare att lämna avfall och låna toalett i skärgårdsmajan. Skötsel och underhåll av dessa ansvarar Skärgårdsstiftelsen för.

Skärgårdsstiftelsens webbplats med tillgänglig service i olika områden

Mer information kring avfall
Senast ändrad: 2021-02-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.