Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Återvinningsstationer för förpackningar och tidningar/returpapper

Genom att återvinna dina gamla förpackningar och tidningar/returpapper bidrar du till att materialet återvinns till nya produkter. Hushåll kan lämna förpackningarna på återvinningsstationer och företag kan anlita en entreprenör för hämtning av materialet.

Barn på väg att slänga flaska på återvinningsstation.

Det förpackningsmaterial du sorterar ut återvinns till nya produkter. Vad blir av din utlästa tidning, kan konservburkar bli till en bro och kommer ytskiktet på en gipsskiva från ett mjölkpaket?

Du kan läsa mer om vad som händer med dina utsorterade förpackningar och tidningar på sopor.nu

Förpackningar av kartong/papper, plast, glas, metall samt tidningar/returpapper är inte avfall utan material som lämnas för återvinning till nya förpackningar och produkter. Ta gärna hjälp av Förpackning och Tidningsinsamlingens (FTI) sorteringsguide om du är osäker på hur ditt material ska sorteras.

Du hittar du FTI:s sorteringsguide på FTI:s webbplats

Hushåll

Hushåll kan lämna förpackningar och tidningar/papper på en återvinningsstation. Där kan även behållare för batterier och textilier finnas.

Här hittar du öppettider till närmaste återvinningsstation i Norrtälje kommun

Företagare - verksamheter

Företagare har även skyldighet att sortera ut sin verksamhets förpackningar och tidningar/papper och lämna för återvinning. Då återvinningsstationer endast är till för hushåll anlitar du som företag en avfallsentreprenör. Visst förpackningsmaterial kan dock lämnas gratis på någon av FTI:s mottagningspunkter.

Du hittar entreprenörer för hämtning av förpackningsmaterial och mottagningspunkter på FTI:s webbplats

Flerbostadshus - bostadsrättsföreningar

Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare kan ordna egen insamling för de boende genom att inrätta källsortering på den egna fastigheten. För hämtning av förpackningsmaterialet kan avtal tecknas med en avfallsentreprenör.

Du hittar entreprenörer för hämtning av förpackningsmaterial

Ansvar för återvinningsstationerna

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) ansvarar för återvinningsstationerna i Norrtälje kommun. Norrtälje Vatten och Avfall ansvarar inte för antal och placering av stationer, skötsel eller att tömma behållare. Har du synpunkter eller vill anmäla fulla behållare tar du kontakt med FTI.

På FTI:s webbplats kan du lämna klagomål och felanmälan

Om en behållare är full är du välkommen att återkomma vid ett annat tillfälle eller sök upp en annan station. På FTI:s webbplats hittar du samtliga stationer och tidpunkter för när behållarna senast tömdes och stationen städades. 

Här hittar du platser samt tider för tömning av återvinningsstationer

Mer information kring återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.