Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Succé för vattenkiosk ger ringar på vattnet

7 oktober 2021

Det är bra tryck vid den nyöppnade vattenkiosken nära brandstationen i Norrtälje. Så bra att Norrtälje Vatten och Avfall vill öppna fler vattenkiosker på andra platser i kommunen.

En vattenkiosk i form av en bod med blå träfasad och stålluckor, en dörr och en kran. Brandstationen i bakgrunden.

Från starten 10 december 2020 till sista augusti i år skedde 1 386 hämtningar, de allra flesta under sommaren. Totalt har över 10 000 kubikmeter hämtats.

Färre driftstörningar

Att det går åt mycket vatten är förstås inget mål, tvärtom. Men det finns flera fördelar med att vatten hämtas från en vattenkiosk i stället för exempelvis vattenkranar och brandposter.

– Det blir lugnare i ledningsnätet vilket ger förre driftstörningar såsom missfärgat vatten och lågt vattentryck. Vi får också en bättre kontroll över flödet och mindre belastning på små ansträngda vattenverk, säger Per Hellström, tf. VA-chef.
Spolbilar och tankbilar är de vanligaste besökarna vid vattenkiosken. Inför sommaren uppmanade vi poolägare att beställa vatten från en entreprenör som hämtar vatten från vattenkiosken.

Det finns även en tappkran för allmänheten som vill hämta mindre mängd vatten i dunkar eller flaskor.

Ny vattenkiosk på gång

Arbetet har flutit på bra och nu planerar vi att öppna fler vattenkiosker.

– Rådmansölandet ligger näst på tur. I Håtö har vi redan förberett för en vattenkiosk med underjordisk tank. Förhoppningsvis kan vi utöka konceptet på de platser där det finns stora behov och rätt förutsättningar.

Den nya vattenkiosken kommer att kunna drivas med hjälp av solenergi. Det gör att den blir mindre känslig för strömavbrott.

Mer information om vattenkiosken i Norrtälje och poolvatten

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.