Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Johan Mellbring blir vd för Norrtälje Vatten och Avfall

23 september 2021

Nu är det klart vem som får vd-posten i Norrtälje Vatten och Avfall. Han heter Johan Mellbring och har de senaste sju åren arbetat som chef för Kriminalvårdens nationella transportenhet. Han har även lång erfarenhet av avfall och återvinning.

En glad Johan Mellbring sitter i ett konferensrum och har precis skrivit på avtalet.

Meriter inom offentlig verksamhet och återvinning

Johan Mellbring ingår i Kriminalvårdens nationella ledningsgrupp. Han har varit med och byggt upp en ny organisation, där transportenheten blivit en allt viktigare del av Kriminalvårdens verksamhet och antalet anställda dubblerats. Tidigare i yrkeslivet har han haft olika roller inom Ragn-Sells, ett kompetensföretag inom återvinning och miljö. Det har gett honom meriter inom avfallsområdet men även till viss del inom VA i form av spolverksamhet.

– Jag ser fram emot att vara med och skapa det här nya bolaget och utöka samarbetet mellan de två viktiga grenarna vatten och avlopp respektive avfall och återvinning. Vi har stora utmaningar kring infrastrukturen i den expansiva kommunen Norrtälje, säger den tillträdande vd:n.

Den tillträdande vd:n och styrelsens ordförande skriver på avtalet.

Den tillträdande vd:n och styrelsens ordförande skrev på avtalet under onsdagen.

– Jag är glad att vi har anställt Johan Mellbring som permanent vd. Han har kvalifikationer som matchar vår tuffa kravprofil och han är en ledare som har visat att han kan åstadkomma förbättringar. Den här rekryteringen är en viktig pusselbit i det långsiktiga bygget av det nya bolaget, säger styrelsens ordförande Tommy Lundqvist.

Stort intresse för vd-tjänsten

Rekryteringsprocessen startade redan i våras. 50 personer sökte vd-tjänsten och många av dem var kvalificerade kandidater. På slutet var det två mycket kompetenta kandidater som fick göra tester och träffa representanter från kommunledningen, bolagsstyrelsen och facket.

– Det var stenhård konkurrens och intresset har varit högt redan från första dagen som annonsen lades ut. Även rekryteringsfirman var positivt överraskad. Vi har märkt på flera av våra utannonserade tjänster att intresset för att jobba på det nystartade bolaget är högt. Det tycker vi är kul, säger personalchef Ann-Sofie Iderström, som tog över rekryteringen när den ordinarie personalchefen gick på tjänstledighet.

Johan Mellbring har sex månaders uppsägningstid men har inlett en dialog med sin nuvarande arbetsgivare om att kunna byta jobb snabbare än så.

Om Norrtälje Vatten och Avfall

Norrtälje Vatten och Avfall är ett kommunägt aktiebolag som sedan 1 mars 2021 levererar tjänster inom avfall, återvinning, kommunalt vatten och avfall. Bolaget har ungefär 130 anställda och ingår i kommunkoncernen liksom systerbolagen Norrtälje Energi, Roslagsbostäder och Campus Roslagen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.