Tomas Karlsson förstärker NVAA

Från första oktober tills en ny ordinarie vd är på plats kommer Tomas Karlsson att axla rollen som tillförordnad vd för Norrtälje Vatten och Avfall. Tomas har tidigare varit vd för Norrtälje Energi och därefter kommundirektör i Arboga.

Tomas Karlsson

Tomas Karlsson har en bred erfarenhet från olika branscher i både privat och offentlig sektor. I Arboga har han bland annat jobbat med bolagsfrågor och haft ansvar för att bilda en kommunkoncern med de kommunala bolagen. I Norrtälje är han ett bekant ansikte för många efter två år på Norrtälje Energi.

– Det känns tryggt att få in en rutinerad ledare som utöver sin erfarenhet av kommunala bolag har god kännedom om Norrtälje kommuns förvaltning. Jag är glad att han kunde tänka sig att ta det här jobbet så snabbt i detta viktiga skede för NVAA, säger styrelseordförande Tommy Lundqvist.

– Det här är en välkommen förstärkning i kommunkoncernen. Tomas Karlsson kan fokusera på NVAA medan rekryteringen av ordinarie vd fortgår. Dessutom kan Tobias Dahlberg återgå till sin ordinarie roll som vd på Norrtälje Energi på heltid, säger kommundirektör Anette Madsen.

Tomas Karlsson är 61 år. Han bor i Västmanland men har fortfarande kopplingar till Norrtälje, där en dotter bor. En ryggoperation fick honom att lämna jobbet i Arboga och numera driver Tomas egen verksamhet. Det gjorde att han kunde ta det här uppdraget med kort varsel.

– Norrtälje kommun ligger mig varmt om hjärtat och det känns bra att vara tillbaka. Även om detta är ett tillförordnande ska jag göra mitt yttersta för att inte utvecklingsfrågorna står stilla. Verksamheten behöver ju rulla på oavsett vem som har vd-hatten på sig, säger Tomas Karlsson.

Senast ändrad: 08 september 2022