Havets hopp – en dag för Östersjön

Den 19 juni är vi med och arrangerar Havets hopp – en dag för Östersjön i Societetsparken i Norrtälje. Välkommen till en dag med fokus på Östersjön och möjligheter framåt!

Affisch som informerar om Havets hopp - en dag för Östersjön. Tid och plats: 19 juni kl 12-16. Societetsparken, Norrtälje. Scenprogram från kl. 13 med presentationer, panelsamtall och musikunderhållning. Lokala utställare i parken. Lär dig mer om Östersjöns utmaningar och möjligheter framåt. Loggor som visar vilka som samarbetar: Roslagens Sparbanks stiftelser, Norrtälje Vatten och Avfall, ICA Kvantum Flygfyren. TIllsammans för ett hållbart Roslagen.Det blir ett scenprogram med korta presentationer, panelsamtal samt musikunderhållning. I parken finns flera lokala utställare som alla är engagerade i Östersjöns framtid. Expedition Save the Baltic Sea gör ett stopp i Norrtälje den här dagen på sin vandring runt Östersjön.

Vi på Norrtälje Vatten och Avfall har en monter där du kan ställa frågor till vår kunniga personal inom VA, avfall och återvinning. Du kan delta i en sorteringstävling för att få chansen att vinna ett fint pris, eller varför inte släcka törsten med friskt kranvatten från vår nödvattentank? På scenen kommer vi bland annat prata om avancerad reningsteknik och närsortering av förpackningsavfall. Varmt välkommen den 19 juni klockan 12-16!

Program:

  • 12.00: Besök utställarna i parken
  • 13.00: Välkommen från scenen
  • 13.05: Intervju med vandrare från Litauen ”Save the Baltic Sea”
  • 13.15: Presentation om reningsteknik och avfallshantering
  • 14.15: ”Tant Tång” Lena Kautsky om återetableringsprojektet i Riddersholm
  • 14.30: Musikunderhållning med Magellan
  • 15.00: Information om Nord Plus Horizontal-projektet och Rena Bottnar

Läs mer om projektet Rädda Östersjön här:

Senast ändrad: 14 juni 2024