En ny vattenkiosk har öppnat kranarna

Nu har även Frötuna/Rådmansö-landet försetts med en vattenkiosk, där spolbilar, tankbilar och privatpersoner kan hämta vatten. Det är den andra vattenkiosken i kommunen och den ligger precis intill E18, vid avfarten till Håtö.

Två anställda fyller vattenflaskor i den nya vattenkiosken

Sedan vattenkiosken vid Norrtäljes nya brandstation öppnade för knappt två år sedan har det varit en strid ström av tankbilar och spolbilar där. Genom att teckna abonnemang och kvittera ut taggar har de snabbt och smidigt fått tillgång till tekniskt vatten till exempelvis rörspolning, asfaltering, poolfyllning eller andra ändamål.

– Genom att använda vattenkiosker får vi stenkoll på förbrukningen och det blir inte störningar vid stora uttag. Det är mycket säkrare än brandposter som användes mycket förr, säger teknikern Hans Svenberg på Norrtälje Vatten och Avfall.

I samband med en ny överföringsledning från Spillersboda, har nu en helt ny, underjordisk vattenkiosk invigts vid Håtö-avfarten. Här kan även privatpersoner fylla på en dunk med dricksvatten vid behov.

– En annan viktig funktion är att vattenkioskerna kan användas som nödvatten i en krissituation, säger VA-chef Per Hellström. Vi minns till exempel stormen Alfrida. Målet är nu inställt på att öppna vattenkiosker i kommunens norra och västra delar också, men det är bra om det sker i samband med andra projekt för att hålla nere kostnaden.

Två anställda klipper ett blågult band för att inviga vattenkiosken
Senast ändrad: 31 oktober 2022