Vi söker VD till Norrtälje Vatten och Avfall

Är du vår nästa verkställande direktör? Sök tjänsten nedan!

Flagga med texten Norrtälje Vatten och Avfall

Om oss

Norrtälje Vatten och Avfall levererar dagligen tjänster och produkter inom vatten, avlopp, avfall och återvinning. Vi skapar även förutsättningar för att lokalsamhället ska kunna växa och utvecklas på ett hållbart och miljövänligt sätt. Vi finns till för våra kunder och medarbetarna är vår viktigaste resurs.

Om tjänsten

Nu söker vi en VD till det nystartade bolaget Norrtälje Vatten och Avfall i en av regionens snabbast växande kommuner. Bolaget tog över kommunens VA- och renhållningsverksamheter den 1 mars 2021 och är inne i en intensiv period med fokus på etablering och utveckling. Bolaget har en egen styrelse men arbetar i nära samarbete med kommunens moderbolag Norrtälje kommunhus AB och tre systerbolag. Norrtälje kommun utgör en tredjedel av Stockholms läns yta och har stora utmaningar med en komplex infrastruktur och flest enskilda avlopp i landet. För att trygga kommunens tillväxt av såväl företag som bostäder behöver investeringar och genomförandekraft finnas på kommunens agenda – något som VD tillsammans med sina medarbetare behöver säkerställa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en samhällsintresserad VD som har ett affärsmässigt driv, förstår stora infrastrukturella investeringar och har ett stort intresse för att bygga en attraktiv arbetsplats. Vi ser även att du bör ha erfarenhet av att vara VD/ledare i bolag som genomgått en förändringsresa med förmåga att leda utvecklingsarbete. Det är viktigt att du har en grundläggande förståelse för kundernas behov och framtidens behov av ett utbyggt VA-nät och andra satsningar med hållbarhet som gemensam nämnare. Exempelvis kommer större utbyggnader av Norrtälje kommuns reningsverk ske under de kommande åren.

Du kommer ha personalansvar över ledningsgruppen som består av ett antal stabsfunktioner samt chefer för VA- och Avfallsverksamheterna. Vidare har du övergripande ansvar för arbetsmiljön och bolagets budget. I rollen ingår samverkan med andra nyckelpersoner i kommunkoncernen.

Kvalifikationer

  • Dokumenterat goda ledaregenskaper och erfarenheter som VD eller annan ledande position i relevant verksamhet
  • Erfarenhet av budgetansvar och ekonomistyrning
  • Erfarenhet av förändringsledning
  • Relevant akademisk utbildning
  • Erfarenheter och förståelse av att arbeta i en politiskt styrd organisation och gärna i kommunsektorn
  • God förståelse för och erfarenhet av större investeringsbeslut
    Erfarenhet av arbetsmiljöarbete

Vi söker dig som trivs med att leda, entusiasmera och utveckla team. För att lyckas i rollen ser vi därför att du behöver vara kommunikativ, resultatinriktad samt relations- och förtroendeskapande. Trygg och analytisk är en andra viktiga egenskaper då du behöver kunna lösa problem samt se samband i en komplex miljö med många frågeställningar som behöver hanteras.

Vi erbjuder

NVAA befinner sig i en spännande fas där du får bidra till samhällsnyttan och göra skillnad. Du får leda en organisation med mycket kompetenta medarbetare och chefer. Vår kultur genomsyras av ett stort engagemang, gedigen kunskap samt vilja att aktivt bidra till vår samhällsutveckling.

Ansökan

Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta konsulterna Karin Fransson 0704-937270 karin.fransson@source-executive.se alt Hanna Looström på tel 0709-374016 , hanna.loostrom@source-executive.se på SOURCE. Du ansöker via ansökningslänken nedan senast den 18 sep 2022. Intresseanmälan registrerar du via SOURCE hemsida: www.source-executive.se. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.


Sista ansökningsdag: 2022-09-18

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ort: Norrtälje

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse


Kontaktpersoner

Rekryteringskonsult
Hanna Looström, hanna.loostrom@source-executive.se, 0709-374016

Rekryteringskonsult
Karin Fransson, karin.fransson@source-executive.se, 0704-937270

Sök tjänsten

Norrtälje Vatten och Avfall är ett aktiebolag som ägs av Norrtälje kommun. Den 1 mars 2021 tog bolaget över verksamheterna från VA-avdelningen och renhållningsavdelningen på kommunen. Norrtälje Vatten och Avfall har ungefär 120 anställda. Surfa in på vår webbplats www.nvaa.se. Där kan du läsa mer om verksamheten, vad vi står för och hur du kommer i kontakt med oss. Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran. Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Senast ändrad: 19 augusti 2022