Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Matavfallspåsar och påshållare

Här hittar du samtliga ställen du kan hämta matavfallspåsar på, information om påsen och varför du endast ska använda den bruna papperspåsen till matavfallet.

Matavfallspåse och hållare

Påshållaren

Placera alltid matavfallspåsen i den påshållare du får av oss. Undvik andra typer av påshållare som kanske inte ventilerar påsen lika bra vilket kan medföra att påsen blöter igenom och går sönder. Hållaren går bra att maskindiska och flyttar du ska den lämnas kvar i bostaden/verksamheten. 

När du behöver fler matavfallspåsar

Kostnaden för påsarna ingår i den avgift du betalar för avfallshämtningen och kan hämtas på diverse platser i Norrtälje kommun.

Här hittar du de platser där du kan hämta matavfallspåsar

Så här fungerar papperspåsen

Påsen är gjord av ett tåligt papper som släpper igenom vattenånga men inte vattendroppar. Påsen kommer bli lite blöt och missfärgad men den läcker inte eller går sönder så länge den är placerad i påshållaren och inte alltför blött avfall läggs i påsen som får ligga för länge. Du behöver alltså inte ha dubbla påsar bara för att den ofta blir lite blöt och missfärgad.

Frågor och svar om matavfallspåsen

Du hittar våra frågor och svar här

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.